Lauwe ontvangst voor iPhone 8 in de eerste landen

Lauwe ontvangst voor iPhone 8 in de eerste landen

22-09-2017 09:52 Laatste update: 26-04-2018 17:41

De verkoop van de iPhone 8 is gestart. De ontvangst in Azië en Australië was lauwtjes: de rijen voor Apple Stores waren korter dan normaal.

Persbureau Reuters nam een kijkje bij verschillende Apple-winkels in Australië, Japan en China. In de Australische stad Sydney bivakkeerden slechts zo'n dertig man voor de deur van de Apple-store. Wel zaten daar een paar fanatiekelingen tussen.

Onder hen appontwikkelaar Mazen Kourouche, die zijn klapstoeltje en twee secondententje al op 11 september op de stoep plantte om als eerste het nieuwe toestel uit te pakken en te kunnen beoordelen in een YouTube-video. Op filmpjes is te zien hoe Kourouche elf dagen later onder luid gejoel van Apple-medewerkers als eerste de winkel binnentreedt.

In het Chinese Sjanghai gingen ze niet zo ver, met name door de matige reviews op Weibo, het Twitter van China. Toch waren ook hier enkele Apple-liefhebbers om als eerste de iPhone 8 in bezet te hebben, onder wie de 29-jarige Ta Na, die vooral onder de indruk was van de nieuwe camera.

Ook in Amsterdam viel de opkomst tegen in vergelijking met andere jaren. Terwijl er voor de Apple-store op het Leidseplein veel afzetpalen zijn geplaatst, stonden er maar een paar mensen toen de winkel om 8:00 uur open ging.

Bekijk ook de eerste indruk van de iPhone 8 en 8 Plus van Bright-hoofdredacteur Erwin:


De iPhone X komt in november

Een andere reden voor de bescheiden interesse in de iPhone 8 is de komst van de iPhone X in november. Dit toestel, dat met 1159 euro de duurste iPhone ooit is, is door nieuwe functies als gezichtsherkenning, de glazen achterkant en het grote scherm een stuk vernieuwender.

Apple-baas Tim Cook noemde deze innovaties 'de grootste stap voorwaarts sinds de eerste iPhone'. Volgens Ray Yokoyama, die in Tokyo een iPhone 8 kocht, is dit dan ook de reden waarom er weinig Japanners voor warmlopen. "Ik denk dat het een stuk levendiger is bij de lancering van de iPhone X", zei hij tegen Reuters. 

Bekijk ook onze eerste indruk van de iPhone X na het Apple-event in Californië:


Volg het Bright YouTube-kanaal