Lenovo toont AR-bril, spraakassistent en slim shirt

Lenovo toont AR-bril, spraakassistent en slim shirt

20-07-2017 13:12 Laatste update: 26-04-2018 19:14

Lenovo werkt aan een eigen bril voor augmented reality, de daystAR.

Lenovo heeft meerdere nieuwe conceptproducten laten zien tijdens zijn Lenovo Tech World-bijeenkomst. De opvallendste was een bril voor augmented reality, de daystAR. Het apparaat geeft de drager een 40-graden-display, waarop apps getoond kunnen worden.

Recent werd hiervan al een teaser vrijgegeven in samenwerking met Disney, voor zogeheten 'Jedi Challenges'. Met een speciale app en mogelijk een speelgoed-lightsaber, stap je daarmee in de wereld van Star Wars.

Lenovo heeft nog niet veel over de bril bekendgemaakt. De headset zou in elk geval technieken als objectherkenning ondersteunen. DaystAR werkt zonder telefoon of pc, dus er is geen gedoe met kabels. Volgens Engadget hoopt Lenovo dat ontwikkelaars speciaal voor zijn eigen AR-platform apps gaan maken. 


Eigen spraakassistent

Met CAVA (Context Aware Virtual Assistent) zou Lenovo ook een eigen spraakassistent willen maken. Die moet werken met kunstmatige intelligentie om gezichtsherkenning toe te passen en gesproken taal zo natuurlijk mogelijk te verwerken. Lenovo is nog bezig met de ontwikkeling en verder is onduidelijk wat het bedrijf ermee van plan is. Op een plaatje is te zien dat de assistent op telefoons zou draaien.

Slim shirt meet je hart

Voor sporters bekijkt Lenovo de mogelijkheden van een slim shirt. Dit SmartVest is voorzien van technologie om het hart van de drager constant te meten. Ook daar is verder weinig over bekend. Het is zelfs goed mogelijk dat Lenovo het bij een concept houdt en zulke kleding nooit uitbrengt.