© Engadget

Lenovo toont prototype holografische vr-bril

Lenovo toont prototype holografische vr-bril

03-01-2017 11:21 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Lenovo showt een nieuwe holografische VR-bril, met camera’s die de echte omgeving in VR opnemen.

De nog naamloze bril heeft een hogere resolutie dan brillen als de Oculus Rift en HTC Vive. Waar die brillen een resolutie van 1080 x 1200 pixels per oog hebben, biedt de bril van Lenovo 1440 x 1440 pixels per oog. Bovendien moet de bril kleiner en lichter worden de concurrentie: 350 gram waar de Vive 555 gram weegt.

De bril hangt net als de PlayStation VR voor de ogen van de gebruiker, kan omhoog worden geklapt en zit aan een ring die als een soort zonneklep om het hoofd van de gebruiker zit, melden The Verge en Engadget, die een hands-on met het prototype hadden. De Oculus Rift en HTC Vive zitten met banden om het hooft tegen de ogen gedrukt.

Camera's op de buitenkant

De bril draait op de software die Microsoft voor zijn HoloLens heeft gemaakt. Die software kan net als Windows ook door andere fabrikanten worden gebruikt, en Lenovo kiest voor een andere insteek. Microsoft vult de echte wereld aan met virtuele objecten via een transparant projectiescherm, Lenovo neemt de echte wereld via twee camera’s voorop de bril op.

Daardoor zal de bril straks werken zonder externe sensoren of camera’s om de omgeving van de gebruiker en zijn positie in kaart te brengen. Of die aanpak werkt is nog niet duidelijk: het prototype is nog niet functioneel. Lenovo komt ook met controllers voor bij de bril, maar gebruikers zouden ook andere controllers kunnen gebruiken die voor Microsofts Holographic-platform zijn gemaakt. De bril moet later dit jaar verschijnen voor een prijs van tussen de 300 en 400 dollar.

12 gadgets waar we in 2017 naar uitkijken