LG G6 laat je twee apps naast elkaar gebruiken

LG G6 laat je twee apps naast elkaar gebruiken

16-02-2017 17:16 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Het 5,7 inch scherm van de LG G6 krijgt de bijzondere beeldverhouding 18:9. Daardoor is er ruimte voor twee apps naast elkaar.

LG onthult zijn G6-smartphone op 26 februari tijdens telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft donderdag al de details van het scherm bekendgemaakt. De G6 heeft een 5,7 inch scherm met 2880x1440-resolutie en de afwijkende beeldverhouding 18:9. Hij moet hierdoor makkelijker met één hand zijn te bedienen. Het scherm beslaat ook bijna de gehele voorkant van het toestel.

LG past zijn software-schil over Android aan de nieuwe beeldverhouding aan. Zo wordt het voor sommige standaard-apps mogelijk om ze naast elkaar te gebruiken. Dan neemt elke app een vierkante helft van het scherm in. Ook tonen apps aan de boven- en onderkant van het scherm extra informatie of functies. In de camera-app kunnen gebruikers meteen gemaakte foto's aan een kant van het scherm zien, terwijl ze aan de andere kant het live camerabeeld bekijken.

LG gebruikt het 18:9-scherm ook om je tijdens het bellen apps te laten zien, terwijl de bel-app zichtbaar blijft. Zo zou je makkelijker kunnen multitasken tijdens het bellen. Ook is het mogelijk om aan de ene kant van het scherm een notitie te maken, terwijl je aan de andere kant een website bezoekt. 

LG G6 versus Samsung Galaxy S8

Met de nieuwe G6 wil LG dit jaar de strijd aangaan met Samsung. Diens nieuwe Galaxy S8 wordt pas eind maart verwacht. De G6 heeft een totaal nieuw ontwerp, gemaakt van glas en metaal. Onlangs lekten al foto's van de voorkant van de G6 uit. Over de achterkant is nog niet veel bekend, maar waarschijnlijk zitten daar een dual-camera en een vingerafdruksensor.

De semi-modulaire G5 die LG vorig jaar introduceerde was geen succes. Daardoor is het cruciaal voor LG dat de G6 wél goed verkoopt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt al jaren geen winst met zijn smartphones. Op de Nederlandse smartphonemarkt bezette LG in de zomer van 2016 de vijfde positie, na Samsung, Apple, Huawei en Alcatel.