LG houdt gebogen tv's en 3D voor gezien

LG houdt gebogen tv's en 3D voor gezien

06-01-2017 09:38 Laatste update: 27-04-2018 00:24

LG brengt geen nieuwe tv's met gebogen schermen meer op de markt. Het bedrijf houdt 3D-tv ook voor gezien.

Waarom is een tv krom? Omdat het kan, niet omdat het nuttig is. Sterker nog: de fabricage van gebogen schermen kost meer en wat je er als kijker voor terug krijgt is veel meer irritante reflectie vanwege de kromming van het scherm. Ik heb het vanaf de eerste dag niets gevonden.  Maar in het hoge segment verschenen de laatste jaren steeds meer 'curved' televisies.

LG is nu tot inkeer gekomen. De Zuid-Koreaanse fabrikant zal in het nieuwe assortiment geen gebogen televisies meer opnemen. LG's huidige 55EG910V met gebogen scherm blijft nog wel een tijdje in de schappen.

Samsung gelooft er nog wel in

Andere fabrikanten blijven echter nog steeds in de gebogen schermen geloven. Marktleider Samsung presenteerde tijdens de CES-beurs in Las Vegas deze week weer meerdere nieuwe gebogen tv's. Samsung is echter wel al een jaar geleden tot het inzicht gekomen dat 3D-televisie geflopt is. Nu volgt LG ook en dat heeft extra voordelen, omdat de voor 3D benodigde polarisatie-film op het scherm verdwijnt. Dat kan de helderheid van oled-tv's ten goede.

Volg Bright op de CES

Bright is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook, YouTube en Instagram