'LG kan niet aan OLED-vraag Apple voldoen'

'LG kan niet aan OLED-vraag Apple voldoen'

20-04-2018 13:47 Laatste update: 13:47

Apple wordt weer in de armen van concurrent Samsung gedreven: LG heeft moeite om OLED-schermen voor de nieuwe iPhones te produceren.

LG Display loopt voorop bij de productie van grote OLED-schermen, maar de productie van kleine schermen voor smartphones, blijkt toch andere koek. Het was de bedoeling dat LG in ieder geval een deel van de OLED-schermen zou gaan leveren voor de nieuwe iPhones die Apple later dit jaar op de markt zal brengen, maar door productieproblemen ligt LG nu achter op schema. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Apple vraagt zich daarom af of LG Display wel een leverancier kan worden voor de nieuwe iPhones, zo bericht de zakenkrant op gezag van bronnen binnen het Amerikaanse bedrijf. De massaproductie van de nieuwe toestellen zal naar verwachting in juli beginnen. Apple zou drie nieuwe iPhone-modellen lanceren, waarvan er twee een OLED-scherm zouden moeten krijgen.

iPhone X

Op dit moment is Apple volledig afhankelijk van Samsung voor de levering van OLED-schermen voor zijn iPhone X. Door die afhankelijkheid kan Apple zijn concurrent Samsung moeilijk onder druk zetten bij onderhandelingen over de prijs - een van de redenen waarom de iPhone X nu zo duur is.

Bekijk ook onze cameratest tussen de Samsung Galaxy S9 en de iPhone X


Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal