LG komt met een 88-inch 8K OLED-scherm
Nieuws

LG komt met een 88-inch 8K OLED-scherm

dinsdag 02 januari 2018 12:37

LG heeft het grootste OLED-scherm ooit (88 inch) gemaakt met een resolutie van 8K: in totaal vier keer meer pixels dan bij 4K.

Hoewel de hoeveelheid 4K-content flink toeneemt, is het nog allesbehalve de standaard. Desondanks zet LG met zijn nieuwe megascherm, dat het bedrijf volgende tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zal tonen, in op 8K, meldt Engadget.

Wie daadwerkelijk een 88-inch-scherm met 8K aan de muur wil hangen, zal flink in de buidel moeten tasten. Het vorige grootste OLED-scherm was 77 inch groot en kwam alleen in 4K. Dat scherm van LG kost 20.000 dollar.

Wanneer het 88-inch-scherm met 8K verkrijgbaar is en hoeveel het display gaat kosten is nog onbekend. Tijdens de CES, die dit jaar van 9 tot en met 12 januari wordt gehouden, zal LG meer details bekendmaken. 

Bright doet volgende week verslag vanaf de CES in Las Vegas. Volg onze updates via Facebook en YouTube.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief