LG kondigt slimme thuisrobot met speaker aan op CES

LG kondigt slimme thuisrobot met speaker aan op CES

04-01-2017 16:22 Laatste update: 27-04-2018 00:24

LG zet in op hulprobots en slimme thuisapparaten.

LG heeft zijn presentatie op technologiebeurs CES in Las Vegas gegeven. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kondigde verschillende nieuwe thuisapparaten aan.

Hulprobots

LG presenteerde de Hub Robot. Dit is een klein, rond robotje dat als centraal punt in huis moet gaan werken. Hij werkt via internet samen met andere apparaten van LG. Zo kun je bijvoorbeeld een slimme wasmachine aansturen met stemcommando's en kun je de Hub Robot onder meer vragen om muziek af te spelen. Een grotere hulprobot is de Airport Guide Robot, bedoeld voor op vliegvelden. Hij heeft een groot scherm en een camera waarmee je jouw vliegticket kunt scannen. Daarna geeft de robot je alle informatie over de reis, tot aan het weerbericht op de bestemming aan toe.

Slimme koelkast

Op het gebied van apparaten in huis werkt LG met zijn DeepThinQ-technologie om ze slimmer te maken. Een stofzuigerrobot herkent bijvoorbeeld objecten om omheen te gaan en als er mensen in de weg staan, vraagt hij om even opzij te stappen. De nieuwe LG Smart InstaView Door-in-Door​ koelkast werkt met het besturingssysteem webOS, waarmee het een hub in de keuken moet worden. Op het 29-inch touchdisplay kunnen gebruikers bijvoorbeeld filmpjes kijken, handgeschreven memo's achterlaten voor huisgenoten of recepten opzoeken.

Door tweemaal op de deur te tikken, verschijnt de inhoud van de koelkast in beeld zonder dat de deur open moet. Het is ook mogelijk om voedingswaren een houdbaarheidslabel mee te geven; de koelkast waarschuwt dan als producten bijna over de datum zijn. LG werkt samen met Amazon om spraakassistent Alexa te integreren. Een prijs en verschijningsdatum is nog onbekend.