LG presenteert oprolbaar scherm van 77 inch

LG presenteert oprolbaar scherm van 77 inch

22-06-2017 12:45 Laatste update: 26-04-2018 20:16

LG heeft het grootste flexibele scherm ooit gemaakt. Het OLED-display is 77 inch groot en heeft een resolutie van 3840 bij 2160 pixels.

Vooralsnog is LG niet van plan om dergelijke schermen commercieel in productie te nemen. Volgens het bedrijf zou het scherm onder meer kunnen worden gebruikt op een smart desk, voor een virtueel aquarium en als bewegwijzering. Omdat het scherm transparant is, is het ook mogelijk om het in gebogen toestand te gebruiken voor het weergeven van personen in 3D.

LG heeft het nieuwe oprolbare 4K Ultra HD-scherm geproduceerd met een subsidie van de Zuid-Koreaanse overheid. Bij de onthulling sprak de vice-minister van handel Lee In-ho de hoop uit dat OLED-schermen, die nu vooral worden gebruikt voor smartphones en tv’s, in de toekomst op meer plaatsen zullen worden toegepast, zoals in de gezondheidszorg en de auto-industrie.

LG loopt al langer voorop met innovatieve OLED-displays. In 2014 tekende LG al voor ’s werelds eerste flexibele 18-inch OLED-scherm. Twee jaar later kwam het bedrijf met een exemplaar van 55 inch dat ook nog eens transparant was.