Live vertalen nu standaard onderdeel van Skype
Nieuws

Live vertalen nu standaard onderdeel van Skype

donderdag 14 januari 2016 09:52

Skype Translator vertaalt live gesprekken tussen mensen die elkaars taal niet spreken. Windows heeft de tolkfunctie nu standaard in Skype ingebouwd.

De demo-video's uit 2014 van de Skype Translator lieten een pracht staaltje sciencefiction zien. Mensen die elkaars taal niet verstaan kunnen namelijk via Skype nagenoeg in 'real-time' toch met elkaar praten doordat de Translator-functie als tolk vertaalde. 

Skype Translator is werkelijkheid geworden, want het is nu voor Windows-gebruikers standaard ingebouwd in Skype. Voorheen was het een los beta-programma dat je moest downloaden. Vervolgens startte Microsoft in oktober met de uitrol binnen Skype en die is volgens het bedrijf nu afgerond.

Microsoft Translator maakt gebruik van spraakherkenning en 'machine learning' om live gesprekken van en naar Chinees, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans vertalen. 

Bovendien ondersteunt het programma daarnaast ook nog eens 50 talen bij tekst-naar-tekst, waaronder, jawel, Klingon. Tijdens de preview van Skype Translator bleek dat de meeste gesprekken vertalingen Frans-Engels waren en de meeste conversaties tussen Duitsland en Ghana plaatsvonden.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief