Logitech brengt knop voor smart homes naar Nederland

Logitech brengt knop voor smart homes naar Nederland

25-10-2016 15:31 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Logitech heeft een fysieke knop voor aansturen van slimme gadgets op de markt gebracht. Voor als je geen zin hebt om je telefoon te pakken.

De slimme apparaten in huis zijn vaak erg handig, maar je bedient ze meestal via apps of ze komen automatisch in actie op basis van wat je hebt ingesteld. Zo heb je lampen die aangaan wanneer je thuiskomt, gordijnen die dichtgaan wanneer het buiten donker wordt en muziek die vanaf je telefoon draadloos door het hele huis klinkt. Leuk, maar soms verlang je naar een simpele, ouderwetse schakelaar.

De Pop Home Switch van Logitech is een nieuwerwetse ouderwetse schakelaar. Een drukknop die je smarthome-gadgets een simpele bediening geeft. Het startpakket bestaat uit twee witte knoppen, extra knoppen zijn er in het grijs, roze en turquoise. Ook zit er in het startpakket een bridge, waar je verschillende apparaten op kan aansluiten. Zo werkt de Home Switch samen met onder meer de slimme lampen van van onder meer Philips Hue, Insteeon en LIFX, slimme gordijnen van Lutron en sloten van August. Ook Sonos wordt ondersteund, en de verschillende Belkin WeMo-domotica.

De bijbehorende app scant je wifi-netwerk op aanwezige ondersteunde apparaten, waarna je acties kan instellen. Er zijn acties voor één, twee en drie keer drukken en dat kunnen ook meerdere acties tegelijkertijd zijn. Eén keer drukken voor sfeerlicht, gordijnen dicht en muziek, twee keer drukken om je Sonos uit te zetten en de rest zo te laten. Het startpakket is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar voor 129 euro, extra knoppen kosten 39 euro per stuk.