Luchtzak om op te chillen

Luchtzak om op te chillen

23-01-2016 17:18 Laatste update: 27-04-2018 10:12

Lamzac Hangout is een nieuwe zitzak die je in enkele seconden met lucht vult.

Hoewel de zitzak Lamzac meer aan chillmomenten in de zomer doet denken, is hij prima geschikt om mee te nemen, bijvoorbeeld op wintersportvakantie. Lamzac Hangout is een nieuwe versie waar je lekker in kan hangen, die niet groter is dan een zak chips.

De Lamzac kan zo klein zijn doordat je hem vult met lucht. Niet via een pomp waar je normaal je luchtbed mee oppompt, maar gewoon door er al zwaaiend lucht mee te happen. Je vult de zak in enkele seconden met 600 liter lucht die je simpel opsluit. En dan heb je een zitzak of beter luchtkussen waar 1 persoon languit op kan liggen,  of 2 personen op kunnen zitten. Chill voor in het park, op een boot, of op vakantie

In april te koop

De Lamzac Hangout is vanaf 4 april verkrijgbaar voor 65 euro maar nu alvast te bestellen. Wie niet kan wachten kan terecht bij de originele Lamzac. Die is bijna vierkant en meer geschikt als kussen om op te zitten. En hij kan een truc. Nadat je in een paar seconden 300 liter lucht hebt gevangen, kun je hem gebruiken om luchtbedden en dergelijke sneller en met minder moeite op te blazen.

Maker Marijn Oomen kwam op het idee van de LamZac tijdens een logeerpartij nadat de luchtbedden weer opgeruimd moesten worden. “Het leeg laten lopen van zo’n mega luchtbed ging zo snel, terwijl we die avond ervoor lang gezwoegd hadden om ‘m op te pompen. Dat oppompen kon makkelijker! Dezelfde lucht die met grote vaart uit het luchtbed kwam zetten, zou ook gebruikt kunnen worden om een ander luchtbed op te pompen. Iets met lucht vangen, erop zitten en zo een luchtbed oppompen; dat was het eerste idee.”

Vervolgens presenteerde Oomen de eerste Lamzac in 2010 op tv bij Het beste idee van Nederland en werd net geen winnaar. Maar het zaadje was geplant en nu 5 jaar later zijn er meerdere Lamzakken op de markt.