Maak je eigen lamp van papier en geleidende verf

Maak je eigen lamp van papier en geleidende verf

23-10-2017 16:11 Laatste update: 26-04-2018 16:39

Met deze doe-het-zelfkit maak je zelf een lamp die reageert op aanraking.

De Londense startup Bare Conductive heeft een DIY-kit op Kickstarter gezet, waarmee je van een stuk papier een lamp maakt. De Electric Paint Lamp Kit biedt alle onderdelen die je nodig hebt om een functionerende lamp te maken. Er is een printplaat, zes ledlampjes, een micro-usb-aansluiting waarop je de stroom aansluit en elektrisch geleidende verf.

Zonder enige technische kennis kun je een werkende lamp maken. Dat gebeurt door de lamp van papier te bouwen en de verf aan te brengen, waarmee stroom naar de lampjes gaat. De geleidende verf van Bare Conductive werkt ook op plastic en textiel en ondersteunt aanraakgevoelige functies. Je kunt een lamp dus aan- en uitzetten met een druk op de knop, maar ook dimmen met een veegbeweging.

Met de Kit kun je verschillende versies van de lamp maken, maar het is ook mogelijk de lamp helemaal zelf te ontwerpen. Het pakket kost omgerekend zo'n 36 euro. Het doelbedrag is gehaald, zodat de kit er echt komt. Begin 2018 is hij ook te bestellen via de site van Bare Conductive.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day