Maak van elke bril een camera met PogoCam

Maak van elke bril een camera met PogoCam

04-12-2016 11:17 Laatste update: 27-04-2018 01:26

PogoCam is een mini-camera die je snel aan een bril vastmaakt en er weer afhaalt.

Het Amerikaanse bedrijf PogoTec komt met een kleine camera, de PogoCam, die met een magnetische strip is te bevestigen aan brillen. Het is daarmee een alternatief voor opvallende camerabrillen als de Snapchat Spectacles en de Google Glass. Je kunt de kleine camera er makkelijk af halen in situaties waarin mensen liever niet gefilmd of gefotografeerd willen worden.

Op dit kleine formaat zijn er natuurlijk beperkingen wat betreft de beeldkwaliteit. De PogoCam maakt 720P-video’s en heeft een 5 megapixel sensor. De opslagcapaciteit is ook klein: maximaal 100 foto’s of twaalf filmpjes van 10 seconden. Het grootste nadeel is dat de PogoCam nog niet draadloos is te verbinden met smartphones. Je kunt niet even snel een filmpje posten zoals met de Snapchat-bril. Je moet de cameramodule via een kleine case aan een computer koppelen. Er komt uiteindelijk wel een Bluetooth-case.

PogoTec toont werkende versies van de PogoCam begin januari tijdens de CES-beurs in Las Vegas. Vanaf maart of april is de camera te koop voor 129 dollar. De Snapchat Specatacles zie je maandagavond in Bright TV (21:30 op RTL Z).