Maker gelauwerde BioShock-serie opent nieuwe gamestudio

Maker gelauwerde BioShock-serie opent nieuwe gamestudio

24-02-2017 10:54 Laatste update: 26-04-2018 23:22

BioShock-maker Irrational Games sloot in 2014 grotendeels zijn deuren, nu is het bedrijf terug als Ghost Story Games.

Irrational Games, de studio van game-ontwerper Ken Levine, maakte onder meer de games BioShock en BioShock Infinite. Die games combineren filosofische denkbeelden en alternate history met actie, vreemde wetenschap en gestoorde personages, en werden beide zeer positief ontvangen. Na het verschijnen van BioShock Infinite en de twee uitbreidingen van de game, kondigde Levine aan dat hij Irrational Games ging sluiten.

Levine wilde met een kleiner team aan games werken, en daarbij directer met gamers communiceren. Dat gaat Levine doen onder de naam Ghost Story, onthult de nieuwe studio vandaag. Op de site van Ghost Story staan twaalf teamleden vermeld, waaronder Levine. Volgens de studio bestaat het bedrijf in totaal uit 25 mensen. Ter vergelijking: voor de ontwikkeling van BioShock Infinite had Irrational ruim tweehonderd mensen in dienst.

Uitdagende gameplay

Ghost Story Games werkt net als Irrational Games voor uitgever Take Two, bekend van de GTA-serie. Wat de nieuwe studio precies gaat maken, is nog onbekend. "Hoewel we denken dat onze nieuwe games fans van BioShock zullen aanspreken, ligt onze focus op het maken van gameplay die net zo uitdagend is als de verhalen", schrijft Ghosty Story. In de twee BioShock-games die Irrational ontwikkelde was de first-person shooter-gameplay inderdaad vrij standaard vergeleken met het ingenieuze verhaal.

Het is nog niet bekend wanneer Ghost Story zijn eerste game uitbrengt. De studio is nog actief op zoek naar nieuwe werknemers.