Makkie: 2000 likes halen met een gejatte Zuckerberg-illustratie

Makkie: 2000 likes halen met een gejatte Zuckerberg-illustratie

24-03-2017 16:33 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Er is iets vreemds aan de hand in Zuckerbergland. De Facebook-baas krijgt bergen met fan-kunst, maar niet elke fan is even origineel.

Ik knip, ik plak, ik wacht en zie honderden likes op me af komen. Dat gaat makkelijk…

Mark Zuckerberg is mateloos populair op Facebook - hij heeft bijna 90 miljoen volgers. Zijn fans adoreren hem meer dan een gemiddelde katholiek de paus. Pak een willekeurige post, scroll naar de reacties en de loftrompetter toetert zo hard dat je oren er pijn van doen. Zoals:
“Mark, you are an incredible person”
“You have a good heart for the human’s connect!”
“You fill my life with good things, so that as you are, so am I in this world, full of kindness and truth, Amen!”

Amen, zeg dat wel. En het gaat verder dan tekstuele vereringen.

Fan-kunst

Tussen al de hartjes door zijn er ook fans die uren, soms dagen investeren in het maken van fan-kunst. En de ene is nog, tja, creatiever dan de ander.

De kunstreplieken leveren doorgaans duizenden likes op. Maar niet iedere kunstenaar is zo origineel. Ik kwam onderstaande illustratie meerdere malen tegen, waarin Zuckerberg naast een potlood wordt gelegd.

Dat kan ik ook

Ordinaire diefstal dus, die flink wordt beloond. Dat wilde ik ook wel! Dus bij de volgende post van Zuckerberg zag ik mijn kans schoon en plaatste ik de illustratie. Binnen een paar uur stond de teller op 500 likes en na een week was het zelfs 2700 likes (en gek genoeg even later weer 2300 likes).

Verder heb ik tientallen vriendschapsverzoeken gekregen, vooral uit India en omgeving, en er was zelfs een vrouw die vroeg of ik in mijn typische stijl haar partner wilde tekenen.

En dus?

Wil je een fastfood-egoboost? Jat dan een illustratie van Zuckerberg, plaats deze onder een verse post en zie de likes uit de hemel op je gelaat vallen.

PS Mijn andere werken vielen ook in de smaak…