Mark Zuckerberg geeft 12 miljard aan goede doelen
Nieuws

Mark Zuckerberg geeft 12 miljard aan goede doelen

zaterdag 23 september 2017 19:51

Facebook-baas Mark Zuckerberg doneert weer een fors bedrag aan goede doelen. Hij noemt Facebook 'een sociale missie'.

Facebook-ceo Mark Zuckerberg verkoopt de komende anderhalf jaar tussen de 35 en 75 miljoen aandelen van zijn bedrijf. Bij de huidige beurskoers kan dat neerkomen op een bedrag van ruim 12 miljard dollar. De opbrengst gaat naar goede doelen.

Geen bedrijf, maar een sociale missie. Zo noemt de steenrijke oprichter Zuckerberg zijn Facebook. De ceo doet in een bericht op het sociale netwerk uit de doeken hoe hij de komende 18 maanden zijn verdiensten wil weggeven. "De laatste anderhalf heeft Facebook goed gepresteerd", schrijft Zuckerberg. "De waarde van onze aandelen is uitgegroeid tot een punt waarop ik onze filantropie volledig kan financieren en tegelijkertijd mijn stemrecht binnen Facebook voor zeker 20 jaar kan behouden."

99 procent aandelen naar goede doelen

Eind 2015 maakt Zuckerberg bekend dat hij uiteindelijk 99 procent van zijn Facebook-aandelen aan goede doelen zal geven. De opbrengst daarvan wordt geschat op 70 miljard dollar. Aan dat plan verandert niets, schrijft hij nu. "In feite zijn we nu van plan om ons werk te versnellen en meer van deze aandelen eerder te verkopen. Ik verwacht dat de komende 18 maanden 35 tot 75 miljoen aandelen worden verkocht."

Het geld gaat naar onderwijs, wetenschap en organisaties die zich inzetten voor de rechten van minderheden. Eind 2015 richtte Zuckerberg hiervoor goededoelenorganisatie Chan Zuckerberg Initiative op, vernoemt naar zijn dochter.

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Business, finance, tech, life en opinie. Business, not as usual. KPN kanaal 11, Ziggo kanaal 12. Met onder meer techprogramma Bright TV, Bright Business en de Bright Update.

Nieuwsbrief