© Oculus

Meer dan 1 miljoen VR-headsets verkocht in een kwartaal
Bright

Meer dan 1 miljoen VR-headsets verkocht in een kwartaal

28-11-2017 08:13 Laatste update: 08:13

In het derde kwartaal van dit jaar werden voor het eerst wereldwijd meer dan een miljoen virtual reality-headsets verkocht.

Sony profiteert het meest van de toegenomen belangstelling voor virtual reality (VR). Het bedrijf slaagde er in de periode juli tot september in om 490.000 PlayStation VR-sets te verkopen, schrijft marktvorser Canalys.

Oculus nummer twee

Op plaats twee komt Facebook-bedrijf Oculus, dat 210.000 Oculus Rift-headsets verkocht, terwijl HTC met 160.000 verkochte Vive-headsets op plaats drie kwam. Samen zijn deze drie bedrijven goed voor een marktaandeel van 86 procent op de VR-markt.

Het gaat om VR-brillen met eigen schermpjes ingebouwd en niet om goedkopere headsets waar je een smartphone in stopt. 

Lagere prijzen

De toegenomen belangstelling voor VR-headsets is volgens Canalys voor een belangrijk deel te danken aan de lagere prijzen. Facebook (Oculus) en HTC (Vive) verlaagden deze zomer de prijzen voor hun VR-brillen met honderden dollars. "De belangstelling voor VR bij consumenten is in hoge mate afhankelijk van de prijs", aldus analist Vincent Thielke van Canalys.

Canalys verwacht dat de markt voor VR komend jaar verder zal groeien onder invloed van nieuwe partijen die toetreden tot de markt – zoals Microsoft met zijn Windows Mixed Reality -platform. Pc-fabrikanten als HP, Lenovo, Acer, Asus en Dell hebben onlangs hiervoor eigen VR-headsets op de markt gebracht.