MegaBots haalt 2,4 miljoen op voor competitie gigantische vechtrobots

MegaBots haalt 2,4 miljoen op voor competitie gigantische vechtrobots

10-05-2016 15:10 Laatste update: 27-04-2018 06:36

De Amerikaanse startup MegaBots krijgt 2,4 miljoen dollar investering zodat het een competitie voor gigantische vechtrobots kan opzetten.

MegaBots-oprichter Gui Cavalcanti wil dat zijn sport in de voetsporen treedt van grote sporten als Formule 1 en UFC, meldt TechCrunch. Bij MegaBots nemen twee gigantische, bemande mechs het tegen elkaar op in een gevecht. MegaBots gaat daarvoor samenwerken met Christopher D. Brearton, afgezant van het Internationaal Olympisch Committee die eerder al basketbalcompetitie NBA, honkbalcompetitie MLB en American footballcompetitie NFL. Niet de eerste de beste dus.

Het eerste duel werd in 2014 al gepland, toen MegaBots de Japanse robotbouwer Suidobashi Heavy Industries uitdaagde voor een gevecht. Het oudere Suidobashi Heavy Industries werkt aan zijn 4 ton wegende mech Kuratas, waar de MkII van MegaBots zo’n 6,8 ton zal wegen als ’ie klaar is.

Hydraulische robots

De MkII kan straks bovendien gigantische paintballs van ruim een kilo naar zijn tegenstander werpen. Waar en wanneer de twee robots het tegen elkaar opnemen is nog niet bekend.

De geldschieters van MegaBots zien grote kansen voor live-events met gigantische robots. Wel geven de investeerders toe dat er tot nu toe weinig ervaring is op het gebied van gigantische robots. Om hun eigen gewicht en dat van een piloot te dragen zijn hydraulische robots nodig, terwijl veel robots elektrisch werken.