'Mensen spreken iPhone X massaal verkeerd uit'
Nieuws

'Mensen spreken iPhone X massaal verkeerd uit'

vrijdag 29 september 2017 17:01

Veel consumenten zeggen de naam van de nieuwe iPhone X niet zoals Apple het bedoelt.

De naam van de nieuwe iPhone X, die begin november op de markt komt, wordt door veel mensen verkeerd uitgesproken. Ze zeggen iPhone 'iks' (of 'ex' als ze Engelstalig zijn). Maar de juiste uitspraak is 'tien'. Het Romeinse cijfer X (10) slaat op het 10-jarige bestaan van de iPhone.

Business Insider ging in San Francisco de straat op om te onderzoeken hoe de meeste mensen de iPhone X uitspreken. De meerderheid bleek 'ex' te zeggen. Zo ook de eerste de beste klant die Business Insider in een Apple Store sprak. Hij gaf toe dat het eigenlijk 'ten' moest zijn, maar vond het natuurlijker om X te zeggen.

Bij meerdere telefoonwinkels vertelden managers dat bijna alle klanten de naam als X uitspraken. De medewerkers van de winkels zijn maar gestopt met het verbeteren: "We spreken het uit zoals de klant het uitspreekt. We gaan er in mee." 

Als de naam iPhone X in plaats van 10 blijft hangen, dan is dat marketingtechnisch onhandig voor Apple, stelt Business Insider. Het bedrijf zou de opvolger van de nieuwe iPhone 8 moeilijk iPhone 9 kunnen noemen, omdat die naam bij de introductie meteen al oud zou aanvoelen.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief