Met deze app stuur je een eenzame oma een kaartje

Met deze app stuur je een eenzame oma een kaartje

20-09-2016 12:11 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Met Omapost kun je al makkelijk een Instagram-kiekje op een kaartje naar je oma sturen. Vanaf nu kan dat ook naar een willekeurige eenzame oudere.

Sinds zo’n 1,5 jaar is het mogelijk om je oma of opa een fysiek kaartje te sturen met een foto van je telefoon, we schreven er eerder al over. Dat kan eens per maand of zelfs eens per week. Eerst was het automatisch de meest recente Instagram-foto, maar nu selecteer je gewoon een foto van je smartphone. Elke maand worden er nu zo’n 1000 kaarten verstuurd.

Met de Week tegen Eenzaamheid in het vooruitschiet, komt Omapost met een nieuwe dienst: fotokaartjes versturen naar eenzame ouderen. Het idee blijft hetzelfde, alleen is het dan bedoeld voor kleinkinderen waarbij de grootouders niet meer leven of op een andere manier niet meer in hun leven zijn. “Via de optie adopteer-een-oma kun je een kaartje sturen naar iemand die eenzaam is. Diegene krijgt jouw telefoonnummer en adres, zodat hij of zij contact kan opnemen,” zegt oprichter Wilbert van de Kamp. Vanaf 26 september wordt deze functie toegevoegd aan de app.

Gaat het werken?

Een tof idee is het zeker, maar ik vraag me toch een beetje af of het gaat werken. Aan de ene kant lijkt het me ongemakkelijk om een Instagram-foto van mij te sturen naar een oudere die ik zelf niet ken. Aan de andere kant weet ik of eenzame ouderen wel aan het wachten zijn op een kaartje van een persoon die ze niet kennen in een vrolijke situatie. Maar goed, de sympathie moet altijd blijven winnen van het gebrom, dus oké, ik doe mee!