Microsoft geeft HoloLens eerste grote update

Microsoft geeft HoloLens eerste grote update

01-06-2016 09:44 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Microsoft voegt allerlei nieuwe functies toe aan zijn mixedreality-bril HoloLens.

Microsofts HoloLens was al indrukwekkend, maar de eerste grote update voegt weer nieuwe functionaliteit toe. Zo kan je bijvoorbeeld nu een gewone bluetooth-muis koppelen aan de bril, waardoor je de Hololens als het pc-scherm van de toekomst kan gebruiken. Bediening via de cursor blijft immers nog steeds één van de snellere manieren om serieus werk te doen. Microsoft heeft bovendien de gebareninput ook verbeterd, zodat je hologrammen makkelijk kunt verplaatsen of de grootte kan aanpassen. 

Diezelfde handelingen kan je overigens ook met nieuwe stemcommando's doen. Zeg je 'face me' dan zal een hologram zich naar je toe keren. De Hololens ondersteunt nu ook multitasken. Je kan tot drie apps tegelijkertijd draaien, zoals een muziekplayer op de achtergrond terwijl je een hologram roteert. De mixedreality die je voorgeschoteld krijgt, kan je nu ook fotograferen en via de foto-app is het bovendien mogelijk om foto's virtueel op je muren te plakken. Naast een waslijst van nieuwe features heeft Microsoft ook een flink aantal bugs opgelost.

Microsoft gaat andere bedrijven toestaan om zijn holografische software te gebruiken voor eigen mixedreality-brillen. De brillen projecteren virtuele beelden in de echte wereld. Microsoft wil met het huidige prototype en zijn Windows Holographic Platform fabrikanten inspireren om dit soort headsets te produceren.

In Bright TV probeerden we onlangs ook het prototype van de HoloLens, die momenteel nog alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is, voor 3000 dollar. Wanneer de HoloLens voor consumenten te koop zal zijn, is nog niet bekend.

Abonneer je ook gratis op ons YouTube-kanaal om geen Uitpakparty te missen.