Microsoft: Paint blijft beschikbaar via Windows Store
Nieuws

Microsoft: Paint blijft beschikbaar via Windows Store

dinsdag 25 juli 2017 09:14

Tekenprogramma Paint zit straks niet meer standaard bij Windows, maar blijft wel gratis te downloaden in de Windows Store.

Maandag werd bekend dat tekenprogramma Paint van Microsoft bij de komende update van Windows 10 werd bestempeld als 'verouderd'. Microsoft meldt nu dat Paint beschikbaar blijft voor Windows 10-gebruikers als gratis download in de Windows Store. Het programma zal niet meer standaard na installatie in Windows aanwezig zijn. Of Paint nog verdere updates krijgt, is nog niet duidelijk.

Microsoft publiceerde een lijst van functies die in de Windows 10 Fall Creators Update verouderd zijn of worden verwijderd. In dat rijtje viel vooral Microsoft Paint op, dat al 32 jaar aanwezig is in Windows.  

Paint 3D

In april dit jaar rolde Microsoft zijn Creators Update uit. Daarmee werd een nieuwe versie van Paint toegevoegd: Paint 3D. Hiermee kun je krabbels maken zoals je gewend bent van Paint, maar ze ook op vrij simpele wijze omzetten in driedimensionale tekeningen. De traditionele Paint is qua mogelijkheden een stuk minder uitgebreid.

Paint bestaat als sinds 1985, toen Windows 1.0 uitkwam. Het was toen mogelijk om tekeningen in zwart-wit te maken. Later werd daar kleur aan toegevoegd en pas met de komst van Windows 98 konden de tekeningen als JPEG opgeslagen worden.

Een precieze verschijningsdatum van de Fall Creators Update voor Windows 10 is er nog niet. Na de update verdwijnt ook Outlook Express en de Reader-app. Laatstgenoemde wordt opgenomen binnen Microsoft Edge.

Rutger houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.

Nieuwsbrief