Mijlpaal YouTube: 1,5 miljard gebruikers per maand

Mijlpaal YouTube: 1,5 miljard gebruikers per maand

23-06-2017 09:51 Laatste update: 26-04-2018 20:16

YouTube is voor het eerst 1,5 miljard ingelogde gebruikers per maand gepasseerd.

Daarnaast is er ook nog een onbekend aantal niet-ingelogde YouTube-gebruikers. YouTube-directeur Susan Wojcicki heeft de nieuwe mijlpaal donderdagavond bekendgemaakt tijdens de conferentie VidCon, meldt YouTube. En niet alleen het aantal gebruikers is fors, ook de mate waarin mobiel wordt gekeken.

Volgens Wojcicki kijken YouTube-gebruikers dagelijks gemiddeld meer dan een uur op hun mobiele apparaat alleen. Dan is kijken via desktop en tv dus nog niet eens meegeteld. Omdat kijkers zo veel op hun telefoon of tablet kijken, vernieuwt YouTube zijn mobiele apps de komende weken.

Dynamisch formaat

Het formaat van de speler wordt dan voortaan dynamisch aangepast aan de video die je bekijkt. Dat bekent dus geen zwarte balken meer rondom video’s. En of gebruikers nu horizontaal of verticaal kijken: het beeld kan altijd schermvullend worden bekeken. Ook wijst YouTube op het nieuwe uiterlijk van de desktopsite van YouTube, inclusief donklere modus. Dat wordt binnenkort uitgerold maar is al door iedereen in te stellen.

Makkelijker video's delen

Ook wordt het mogelijk om video’s binnen de app te delen met vrienden, middels de chatdienst die eerder dit jaar al beperkt werd aangekondigd. Een video kan dan voorzien van commentaar met meerdere vrienden tegelijk worden gedeeld, en zij kunnen in een privé-chat dan weer reageren. De functie wordt in eerste instantie in de VS en Latijns-Amerika uitgerold.


Volg ook het Bright YouTube-kanaal