Mini-versie Commodore 64 eind maart te koop

Mini-versie Commodore 64 eind maart te koop

01-02-2018 07:19 Laatste update: 26-04-2018 14:04

Na de populaire mini-versies van oude Nintendo-consoles verschijnt er eind maart een nieuwe Commodore 64 met 64 klassieke games.

De bestverkochte homecomputer aller tijden is vanaf 29 maart opnieuw verkrijgbaar, alleen dan als compactere versie onder de naam THEC64 Mini. Het is een mini-variant van de Commodore 64, maar de naam Commodore wordt nergens genoemd. Dat zal wel iets met de rechten te maken hebben. THEC64 Mini kost rond de 80 euro.

THEC64 Mini is ontwikkeld door Retro Games, wordt gedistribueerd door Koch Media, is half zo groot als het origineel én je kunt hem direct aansluiten op je tv. De mini-Commodore 64 wordt geleverd met een klassieke joystick, die je kunt aansluiten op een van de twee USB-poorten om er de 64 ingebouwde games mee te spelen.

Handelingen als het klassieke 'Press Play On Tape' hoef je gelukkig niet uit te voeren. De THEC64 Mini sluit je aan via je HDMI-poort en biedt toegang tot 64 klassieke, games, waaronder California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid, Impossible Mission, Speedball (1 & 2) en Boulder Dash. Dat zijn leuke titels, maar er missen toch ook wel een paar grote namen zoals klassieke games als Exploding Fist, International Karate, Commando, Outrun en The Last Ninja. ​

  

Volg Bright op social media

Niks missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.