Mogelijk Star Wars-spinoff rond Obi-Wan Kenobi op komst

Mogelijk Star Wars-spinoff rond Obi-Wan Kenobi op komst

18-08-2017 13:23 Laatste update: 26-04-2018 18:43

Er zijn plannen voor een Kenobi-film. Een script is er nog niet, maar er wordt al wel gepraat met regisseur Stephen Daldry.

Naast de grote Star Wars-serie, waarvan dit jaar het achtste deel verschijnt, werken studio's Lucasfilm en Disney ook aan spinoffs binnen het universum. Dat heeft al Rogue One opgeleverd en volgend jaar verschijnt een film rond de jonge Han Solo.

Het volgende plan is een film rondom Jedi-master Obi-Wan Kenobi, schrijft The Hollywood Reporter. Volgens bronnen is er nog geen script, maar lopen er al wel gesprekken met regisseur Stephen Daldry om het project te leiden. Hij werd in het verleden voor drie Oscars genomineerd (Billy Elliot, The Hours en The Reader).

Obi-Wan Kenobi is een belangrijk personage binnen de Star Wars-saga. In de originele trilogie werd de Jedi gespeeld door Alec Guinness en was hij de mentor van een jonge Luke Skywalker. In de prequels werd Kenobi gespeeld door Ewan McGregor, die al heeft gezegd open te staan om nog eens in de rol te kruipen.

Waar de nieuwe film over gaat, is dus nog volstrekt onduidelijk. Overigens overweegt Lucasfilm volgens THR ook aparte films te maken over andere Star Wars-personages, zoals Yoda en Boba Fett.