Museum-app Google biedt nu ook VR-rondleidingen

Museum-app Google biedt nu ook VR-rondleidingen

20-07-2016 13:01 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Google heeft zijn Arts & Culture-app geüpdatet. Hij werkt beter op mobiel en je kunt tours in virtualreality volgen.

De Arts & Culture-app werd vorig jaar uitgebracht door Google . Nu pas is de app echt een stuk bruikbaarder geworden voor kunstliefhebbers. Je kunt op je smartphone beroemde kunstwerken bekijken, met informatie over de makers en de periode. Ook biedt de app je het belangrijkste nieuws wat er vandaag in de geschiedenis gebeurde.

Er zijn twee grote toevoegingen aan de app gedaan. Zo is er nu een Art Recognizer tool, waarmee je de camera van je telefoon bij kunst houdt, om zo meer informatie in beeld te krijgen van de kunstenaar. Dat wordt op dit moment bijvoorbeeld ondersteund door de Dulwich Picture Gallery in Londen, de Art Gallery of New South Wales in Sydney en de National Gallery of Art in Washington. Google zegt het uit te willen rollen naar instituten overal ter wereld.

Naast AR biedt de app ook virtualreality. Bij bepaalde musea (zoals de Dulwich Picture Gallery), krijg je een virtuele rondleiding die je met de Cardboard-instelling in VR op je mobiel kunt bekijken. Daarbij volg je een vaste route in het museum waarbij je bijgepraat wordt door een gids, maar je kunt ook teksten lezen bij verschillende kunstwerken die je onderweg tegenkomt. De app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.