© Gerrit Zalm zegt Tikkie

Na 2 maanden heeft betaalapp Tikkie 100.000 gebruikers

Na 2 maanden heeft betaalapp Tikkie 100.000 gebruikers

17-08-2016 09:34 Laatste update: 27-04-2018 04:01

“We hebben goede stappen gezet”, zegt ABN Amro-ceo Gerrit Zalm. 100.000 mensen gebruiken met enige regelmaat de (terug)betaalapp Tikkie.

Het was puntje drie op de zeven-puntige-lijst in het persbericht over de kwartaalcijfers van ABN Amro vandaag en zelfs de CEO Gerrit Zalm kreeg het over zijn lippen: ABN neemt de app Tikkie behoorlijk serieus.

De app waarmee je terugbetaalverzoekjes via Whatsappp kan versturen, heeft in nog geen twee maanden tijd bijna 100.000 actieve gebruikers gekregen. Hoe actief deze gebruikers zijn, is niet bekend gemaakt.

Ook is de waardering van de app behoorlijk groot: in zowel de iOS- als de Android-winkel krijgt het vier sterren. De iOS-app is eind vorige maand geüpdatet met de mogelijkheid om een herinnering te sturen en een verzoek te verwijderen. De Android-gebruikers zitten daar nog even op te wachten.

Concurrentie

Het zijn functionaliteiten die concurrerende fintech-apps al wel bezitten. Wat Tikkie onderscheidt van de rest is dat iedereen er met minimale inspanning gebruik van kan maken. Ook als je de app niet hebt geïnstalleerd en ook als je niet ABN-klant bent.

De app Florin, waar we gisteren over schreven, heeft dezelfde voordelen, maar heeft dan weer niet de support van een miljardenbedrijf als ABN.