Naam nieuwe Android-versie bekend: Nougat

Naam nieuwe Android-versie bekend: Nougat

30-06-2016 16:47 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Google heeft de naam van de nieuwe Android-versie bekendgemaakt: Nougat.

De volgende versie van Googles mobiele besturingssysteem stond tot nu toe bekend als Android N. Via Twitter maakte Google bekend dat die N staat voor Nougat. Google geeft alle Android-versies namen van zoetigheden. Gebruikers konden de afgelopen weken suggesties voor de naam die met een N moest beginnen insturen, waarbij Nutella vaak werd genoemd. 

Android Nougat is de opvolger van Android Marshmallow, dat vorig jaar verscheen. De nieuwe versie werd half mei gepresenteerd en het systeem komt later dit jaar beschikbaar.

Veiliger

Een van de verbeteringen is dat Android Nougat een stuk veiliger wordt. De versleuteling van bestanden wordt krachtiger en het onderdeel dat nog regelmatig zwakheden vertoont, het media-framework, wordt ook beter beveiligd. Daarnaast gaat Google Android-apparaten automatisch updaten met beveiligingsupdates, ongeacht welke Android-versie je gebruikt.

Ook is de productiviteit binnen Android Nougat verbeterd: je kunt vanuit de notificatiebalk direct reageren op meldingen en je scherm in tweeën opdelen, zodat je in twee apps tegelijkertijd kunt werken.