NBA-basketbal vanaf nu live op VR-bril te zien

NBA-basketbal vanaf nu live op VR-bril te zien

27-10-2016 18:01 Laatste update: 27-04-2018 02:28

De dazzling dunks worden echt misselijkmakend realistisch nu je meerdere NBA-basketbalduels op de Gear VR-bril kunt bekijken.

Vrijdagochtend vroeg kun je gratis en voor niets een NBA-wedstrijd live in virtualreality zien. De basketballers van de San Antonio Spurs nemen het op tegen de Sacramento Kings. Het is een voorproefje van wat de basketbalfan dit jaar te wachten staat. Om te kijken heb je de Nextvr-app, een Samsung Gear VR-bril en een Samsung-smartphone nodig. Later in dit seizoen zullen er meer types brillen ondersteund worden. Wie wil gaan kijken kan uitgebreide instructies vinden op NextVR.com/GetVR.

Later deze maand wordt het hele VR-schema voor dit seizoen bekend gemaakt: minimaal één per week. Die zijn alleen te bekijken als je een NBA League Pass-abonnement hebt. De wekelijkse VR-wedstrijden zullen een aardige indicatie zijn van de mate waarin virtual reality op korte termijn mainstream kan worden. Weegt de extra ervaring op tegen het ongemak van een bril op je hoofd? Kijken eigenaren met een Gear VR straks de wedstrijd liever ouderwets op het platte scherm of met de bril op het hoofd?

Als er Bright-lezende NBA-liefhebbers zijn die zo'n League Pass-abonnement hebben, laat het ons weten via Facebook. Let wel op: gratis meekijken betekent dat je je op moet geven voor een gratis proefperiode, die zonder opzegging automatisch doorloopt.