Nederlanders zijn trouwe seriekijkers: geen 'Netflix cheating'

Nederlanders zijn trouwe seriekijkers: geen 'Netflix cheating'

14-02-2017 08:12 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Wacht jij netjes met het kijken van de volgende aflevering van een serie tot je partner meekijkt? Nederlanders blijken opvallend 'trouwe kijkers'.

De term 'Netflix cheating' kwam voor het eerst naar voren uit een Amerikaans onderzoek, vier jaar geleden. Er blijken opvallend veel mensen samen met hun partner een serie te kijken, maar niet altijd te wachten op de ander met het kijken van de volgende aflevering. 

Wereldwijd wacht 54 procent netjes met kijken, maar Nederlanders zitten daar ver boven met 73 procent. We zijn daarmee de trouwste kijkers ter wereld. De meeste 'cheaters' wonen in Brazilië en Mexico, waar ruim de helft stiekem verder kijkt zonder te wachten op vriend of vriendin. Redenen die mensen aanhalen om het te doen zijn: niet kunnen stoppen met kijken, een grotere fan zijn van een serie dan de partner en de ontembare drang hebben om te zien wat er verder gebeurt na een cliffhanger.

'Erger dan affaire'

Nederlanders keuren het 'vreemdgegaan' overigens niet zwaar af: 60 procent vindt het helemaal niet erg als zijn of haar partner alvast een aflevering kijkt. In Hong Kong is dat wel anders: daar vindt 40 procent het kijken zonder partner erger dan een buitenechtelijke affaire.

Series waarbij vaak stiekem gekeken wordt zijn Black Mirror, Orange is the New Black, Marvel’s Jessica Jones en House of Cards.

Lees ook: 

Netflix-update laat films en series opslaan op micro-sd