Nederlanders zijn trouwe seriekijkers: geen 'Netflix cheating'
Nieuws

Nederlanders zijn trouwe seriekijkers: geen 'Netflix cheating'

dinsdag 14 februari 2017 09:12

Wacht jij netjes met het kijken van de volgende aflevering van een serie tot je partner meekijkt? Nederlanders blijken opvallend 'trouwe kijkers'.

De term 'Netflix cheating' kwam voor het eerst naar voren uit een Amerikaans onderzoek, vier jaar geleden. Er blijken opvallend veel mensen samen met hun partner een serie te kijken, maar niet altijd te wachten op de ander met het kijken van de volgende aflevering. 

Wereldwijd wacht 54 procent netjes met kijken, maar Nederlanders zitten daar ver boven met 73 procent. We zijn daarmee de trouwste kijkers ter wereld. De meeste 'cheaters' wonen in BraziliĆ« en Mexico, waar ruim de helft stiekem verder kijkt zonder te wachten op vriend of vriendin. Redenen die mensen aanhalen om het te doen zijn: niet kunnen stoppen met kijken, een grotere fan zijn van een serie dan de partner en de ontembare drang hebben om te zien wat er verder gebeurt na een cliffhanger.

'Erger dan affaire'

Nederlanders keuren het 'vreemdgegaan' overigens niet zwaar af: 60 procent vindt het helemaal niet erg als zijn of haar partner alvast een aflevering kijkt. In Hong Kong is dat wel anders: daar vindt 40 procent het kijken zonder partner erger dan een buitenechtelijke affaire.

Series waarbij vaak stiekem gekeken wordt zijn Black Mirror, Orange is the New Black, Marvel’s Jessica Jones en House of Cards.

Lees ook: 

Netflix-update laat films en series opslaan op micro-sd

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Business, finance, tech, life en opinie. Business, not as usual. KPN kanaal 11, Ziggo kanaal 12. Met onder meer techprogramma Bright TV, Bright Business en de Bright Update.

Nieuwsbrief