Nederlandse Vanguard Games gaat op in Force Field; richt zich op VR/AR

Nederlandse Vanguard Games gaat op in Force Field; richt zich op VR/AR

14-04-2016 18:27 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Mede-ontwikkelaar van de Halo: Spartan-series wordt ontwikkelaar van virtual reality en augmented reality games en entertainment-toepassingen onder nieuwe naam Force Field.

Force Field, een nieuw opgerichte VR/AR groep, is gefuseerd met Vanguard Games, en vormt daarmee in één keer een van Europa’s grootste VR/AR content- en technologie ontwikkelaars. Vanguard ontwikkelde eerder games voor mobiel en consoles en is vooral bekend geworden om het mede-ontwikkelen van Halo: Spartan Assault en de sequel Halo: Spartan Strike. samen met Halo-makers 343 Industries en uitgever Microsoft Studios. Force Field bestaat uit 60 man, die, buiten games, ook bredere entertainment ervaringen ontwikkelt. Force Field is gevestigd in Amsterdam, opgericht door de Nederlanders Michiel Mol, Martin de Ronde, Arthur Houtman en Maarten Elshove.

"Enorme potentie VR"

Arthur Houtman, voormalig CEO Vanguard en nu nieuwe CEO van Force Field: “Meer dan een jaar geleden hebben we al een eerste stap gezet in de wereld van VR door een partnership met een van ’s wereld meest toonaangevende VR bedrijven, Oculus en we waren direct in de ban van de onbegrensde mogelijkheden van deze nieuwe technologie. We geloven in de enorme potentie van de toekomst van VR en AR en hebben de ambitieuze beslissing gemaakt om hier de focus op te leggen voor het gehele bedrijf". 

Oculus Rift

Force Field’s exclusieve focus op VR is redelijk uniek te noemen in de industrie. Bij veel grote ontwikkelaars wordt VR er voorlopig nog ‘bij’ gedaan, terwijl bedrijven die zich uitsluitend focussen op VR vaak kleinschalige start-ups of indies zijn. Als ontwikkelaar met een (semi-)grote capaciteit en de nodige ervaring, is Force Field de eerste in zijn soort. Het bedrijf heeft inmiddels wereldwijde partnerships gesloten met een aantal van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van VR en AR en is afgelopen jaar met verschillende projecten van start gegaan. Het eerste product van Force Field wordt een game voor de Oculus Rift. Meer informatie zal later dit jaar worden onthuld.