Neppe Instagrammer hackt andere neppe influencer

Neppe Instagrammer hackt andere neppe influencer

23-04-2018 07:37 Laatste update: 26-04-2018 12:00

Het Instagram-account van model Lil Miquela, met 1 miljoen volgers, werd gehackt door influencer Bermuda. Wat blijkt: beide dames zijn nep.

In het wonderlijke verhaal op de blog The Cut draait de waarheid een keer of tien om haar as. Het begint met de opkomst van de Instagram-ster Lil Miquela, een 19-jarig Braziliaans-Amerikaans model die binnen mum van tijd een fanbase van 1 miljoen Instagram-volgers opbouwt. Maar wie goed naar haar foto's kijkt ziet dat Miquela geen echte vrouw is, maar een computeranimatie.

Dat hindert haar niet om samen te werken met Prada en magazines King Kong, V en Paper. De bedenkers achter Lil Miquela weten haar telkens weer in bijzondere outfits te stoppen.

Hack

Afgelopen dinsdag werden alle foto's van Lil Miquela gedeletet van haar Instagram-account door een dame genaamd Bermuda. Bermuda is ook een computeranimatie. Ze plaatste zelf een reeks foto's op het account van Miquela om haar op te roepen om 'de waarheid te vertellen'.

Dit deed Miquela, door een tekst te plaatsen dat ze niet een echt persoon is. Bermuda gaf vervolgens het account terug, waarna Miquela alles weer herstelde. De twee niet bestaande personen hadden een goed gesprek gehad, aldus Bermuda, wat werd bekrachtigd met een selfie.

Voor de helderheid: dit zijn dus twee niet bestaande personen. Wel wordt de selfie als 'echt' bestempeld, omdat Miquela die dag een foto plaatste met dezelfde sweater aan.

Stunt

Uiteindelijk lijkt het stunt te zijn waarbij beide profielen gemaakt zijn door de AI-startup Brud uit Los Angeles. Al wordt dit weer ontkent door Bermuda en wordt Brud aangevallen door Lil Miquela omdat Brud niet oprecht zou zijn.

Het verhaal lijkt voorlopig nog even door te tollen.

Volg het echte account van Bright op Instagram