Netflix laat ouders video's afschermen met pincode

Netflix laat ouders video's afschermen met pincode

05-03-2018 18:12 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Netflix voegt een optie toe om specifieke films en series met een pincode te blokkeren. Zo kunnen ouders zelf bepalen wat hun kinderen niet mogen zien.

De nieuwe optie om specifieke Netflix-films en -series af te schermen met een pincode wordt binnenkort ingevoerd, meldt de videodienst. Ouders krijgen met de nieuwe mogelijkheid meer controle over wat hun kinderen op Netflix kunnen bekijken. Netflix-gebruikers kunnen straks in de instellingen de titels van de films en series intypen die ze met een pincode willen blokkeren.

De functie moet binnen enkele maanden wereldwijd beschikbaar zijn op de meeste apparaten die Netflix ondersteunt. Het is op Netflix al langer mogelijk om films en series uit te sluiten op basis van vier leeftijdscategorieën.

Duidelijker in beeld

Netflix gaat voortaan ook duidelijker in beeld brengen voor welke leeftijdsgroepen een bepaalde film of serie geschikt is. De classificatie zal direct na het starten van een video linksboven in beeld komen te staan. "We zoeken naar manieren om deze informatie nog begrijpelijker te maken voor onze gebruikers", schrijft Netflix-manager Mike Hastings.

Volgens de technologiesite TechCrunch valt de aankondiging van de nieuwe Netflix-functie niet los te zien van de ophef over de Netflix-serie 13 Reasons Why vorig jaar. In Nieuw-Zeeland mochten jongeren die serie, over de zelfmoord van een tiener, van de Kijkwijzer in dat land zelfs alleen bekijken in aanwezigheid van een oudere.

Ook speelt mee dat concurrent Disney volgend jaar een eigen streamingdienst lanceert.

Lees ook:

Netflix komt dit jaar met 700 eigen films en series