Netflix lanceert VR-app voor Google Daydream-bril

Netflix lanceert VR-app voor Google Daydream-bril

12-12-2016 08:50 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Met de nieuwe Netflix-app voor de Google Daydream VR-brillen kijk je video's op een virtueel scherm.

Contentproviders als Netflix, YouTube en HBO zien brood in de Google DayDream VR-bril. Nu heeft Netflix ook een app geïntroduceerd voor de Daydream VR bril, die nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar is. Je moet overigens ook nog beschikken over een Google Pixel-smartphone.

De titel van de Netflix VR-app is een tikje misleidend. Je kunt met deze app namelijk geen video's in virtual reality bekijken. De app plaatst je als het ware in een persoonlijke bioscoopkamer waar je rond kan kijken. De video zelf wordt echter 'plat' geprojecteerd op een virtueel bioscoopscherm. Wanneer er echte 360-graden-video's zijn te verwachten, is nog niet bekend.

Oververhit

Ook hier geldt de eerder gehoorde klacht dat de Daydream VR-bril met de Pixel-smartphone snel oververhit raakt. Een echte Daydream-fan reageerde op de overhittingsklachten in Googles Playstore dat mensen niet moesten zeuren. Hij had namelijk een kleine ventilator naast zich neergezet die op zijn gezicht blies, waarmee hij de Daydream afkoelde, zodat hij urenlang zijn Daydream-video's kon kijken. Dat is pas virtual reality...