Niet langer inloggen op Skype met Facebook
Nieuws

Niet langer inloggen op Skype met Facebook

dinsdag 28 november 2017 14:27

Vanaf half januari is het niet meer mogelijk om in te loggen op Skype via een Facebook-account.

Vanaf 10 januari moeten gebruikers die nu nog via hun Facebook-account inloggen, een Microsoft-account hebben om gebruik te maken van de voip- en messaging-dienst, zo heeft Microsoft bekendgemaakt.

De feature om via Facebook in te loggen was al niet meer beschikbaar in Skype voor Windows 10 en in de nieuwste versie van de software voor Android, iOS, Windows, Linux en Mac. In oude desktopversies van Skype en in Skype for Web is het nog wel mogelijk om via een Facebook-profiel in te loggen.

Concurrentiestrijd

Techsite Thurrott speculeert dat Microsoft deze stap zet uit concurrentieoverwegingen. Het bedrijf zou niet willen dat Facebook, dat zelf met Facebook Messenger en WhatsApp concurrerende diensten aanbiedt, kan zien hoeveel mensen er via Facebook gebruikmaken van Skype.

Een Facebook-account is de afgelopen jaren een populaire authenticatiemethode geworden voor tal van webdiensten en apps, variĆ«rend van Tinder tot Blendle. 

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief