Nieuw high-end Huawei-toestel gelekt

Nieuw high-end Huawei-toestel gelekt

02-10-2017 11:14 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Een gelekte afbeelding toont de Huawei Mate 10 Pro die pas binnenkort wordt gepresenteerd.

Het plaatje werd online gezet door Evan Blass, die in het verleden vaker afbeeldingen van toestellen online zette, terwijl ze nog niet gepresenteerd waren. Het is voor het eerst dat de Huawei Mate 10 Pro zo duidelijk in beeld wordt gebracht.

Op het plaatje is te zien dat het toestel een groot scherm krijgt, met hele dunne randen aan de boven- en onderkant. Aan de achterkant is een dubbele cameralens van Leica verticaal geplaatst met daaronder een vingerafdrukscanner. Het toestel is in drie kleuren te zien.

De Mate 10 Pro van Huawei verschijnt naast de Mate 10 en waarschijnlijk een Mate 10 Lite. De Pro-versie is daarvan de krachtigste. Het toestel krijgt naar verwachting een 6-inch scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Verder wordt de telefoon volgens geruchten voorzien van 6GB aan werkgeheugen.

Kunstmatige intelligentie

Huawei voorziet de Mate 10-telefoons van een Kirin 970-chip die op kunstmatige intelligentie is gericht. Mogelijk ligt de focus op beeld- en gezichtsherkenning. Later deze maand zou Huawei de nieuwe telefoons presenteren. Er gaan geruchten dat de Mate 10-toestellen een functie krijgen waarmee ze als pc zijn te gebruiken door ze aan te sluiten op een scherm.


Bright Day: het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Ga voor meer info en tickets naar day.bright.nl.


Volg de updates over Bright Day via Facebook