Nieuw Nederlands fietsslot gaat open zonder sleutel

Nieuw Nederlands fietsslot gaat open zonder sleutel

21-03-2016 13:52 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Met Re-Lock gaat je fietsslot al open als je aan komt lopen: geen gedoe met sleutels.

Re-Lock opent je fiets automatisch, dankzij een elektronische sleutel die je in je broekzak of tas meedraagt. Kom je in de buurt van je fiets, dan maakt de sleutel automatisch contact met het slot en gaat het slot open. Dat is sneller dan met een fysieke sleutel en dan met een app. Het signaal is versleuteld en uniek, zodat het slot niet zomaar open springt. Wil je Re-Lock op slot zetten, dan doe je dat handmatig door hem omlaag te drukken, zoals bij een standaard fietsslot.

De digitale sleutel is een extra (en klein) kastje wat je meedraagt. Hiermee kun je ook checken of het slot open of dicht is, mocht je daaraan twijfelen. En wil iemand er met je fiets vandoor gaan, dan klinkt er een alarmsignaal van 80 decibel om de dief af te schrikken. In de Re-Lock is Bluetooth 4.0 aanwezig zodat de makers hem in de toekomst kunnen upgraden. Zo zit er nu nog geen functie in om je fiets terug te vinden via je smartphone, maar dat kan er later wel aan worden toegevoegd.

Volgens de makers gaat het slot drie jaar mee op twee AA-batterijen. Zijn ze bijna leeg, dan maakt het slot een geluid om je op de hoogte te stellen. Vergeet je de sleutel of ben je hem kwijt, dan kan het slot alsnog open door een code op het slot zelf in te voeren.

De Re-Lock kost 60 dollar via Indiegogo. De makers proberen 50.000 dollar op te halen, momenteel zitten ze op 25 procent met nog een maand te gaan. Bestel je nu, dan heb je hem in november in huis.