Nieuwe Battlefield onthuld: Eerste Wereldoorlog als setting

Nieuwe Battlefield onthuld: Eerste Wereldoorlog als setting

07-05-2016 21:11 Laatste update: 27-04-2018 06:36

Electronic Arts en DICE hebben Battlefield 1 onthuld. Een game over de Eerste Wereldoorlog met zeppelins, dubbeldekkers én ruiters te paard.

Gameseries en nummering… het blijft een lastig ding waar niet altijd een logische gedachte achter zit. Neem de Xbox One, wat de derde Xbox-spelcomputer op rij is van Microsoft. Of Kingdom Hearts die met halve cijfers achter de komma werkt. Maar goed, de nieuwe Battlefield is een feit en die heet niet Battlefield 5 maar Battlefield 1. Een rare titel, want de eerste Battlefield ooit was Battlefield 1942 (baanbrekend voor die tijd). Daarna volgde Battlefield Vietnam en dáárna Battlefield 2, wat feitelijk de 3e Battlefield in de reeks was. Toen volgde een futuristische Battlefield, Battlefield 2142, en daarna ging het alle kanten op. Dat de nieuwe Battlefield nu Battlefield 1 heet, zal ongetwijfeld een knipoog naar de setting van het schietspel zijn: de Eerste Wereldoorlog.

Het is een gewaagde keuze van de Zweedse ontwikkelaar DICE, maar ook een die met veel gejuich is ontvangen. Blijkbaar snakken gamers weer naar een historische shooter na de futuristische Call of Duty-games en de hedendaagse/moderne Battlefield-games van de afgelopen jaren. DICE brengt de Eerste Wereldoorlog in al zijn facetten tot leven: zeppelins, dubbeldekkers, ruiters te paard, geweren met bajonetten, de eerste primitieve tanks, loopgravenoorlogen, maar ook veldslagen op zee… het moet allemaal speelbaar zijn als schietspel, dat multiplayer-potjes voor 64 spelers tegelijk zal kennen. De game verschijnt op 21 oktober voor pc, PS4 en Xbox One.

In de singleplayer beloven de makers ‘meerdere gevarieerde locaties waar je jezelf een weg door realistische gevechten moet banen. Via stedelijke gevechten in krappe belegerde Franse steden, grote open ruimten in de Italiaanse Alpen en waanzinnige veldslagen in de woestijnen van Arabië ontdek je een wereld in oorlog tijdens een avontuurlijke campagne’, aldus het persbericht. Onderstaande onthullingstrailer is, hoe je went of keert, eentje om je vingers bij af te likken. Als was het alleen maar om de remix van The White Stripes' Seven Nation Army.