Nieuwe dieptecamera's Intel werken met elk apparaat
Nieuws

Nieuwe dieptecamera's Intel werken met elk apparaat

zondag 21 januari 2018 19:12

Intel komt met twee kant-en-klare dieptecamera's voor 3D-toepassingen.

Computervisie wordt steeds belangrijker in en rondom het huis. Een robotstofzuiger die zoals een mens diepte kan zien zou efficiënter een rommelige kamer kunnen stofzuigen. En een drone met een camera die in drie dimensies kan zien zou nog makkelijker objecten kunnen vermijden.

Intel wil dat mogelijk maken met zijn nieuwe D415 en D435  RealSense camera's. Intel heeft al eerder RealSense-camera's uitgebracht, maar dan met name als inbouwmodules voor fabrikanten van computers, robots en VR-brillen. De nieuwe camera's zitten in een kant-en-klare behuizing met een usb-aansluiting. Ze zijn bedoeld voor zowel de maker als voor de fabrikant. In essentie kan je met deze camera's ieder apparaat naar wens uitvoeren met een camera die diepte kan zien. 

Onder alle lichtomstandigheden

De twee nieuwe RealSense-camera's verwerken de dieptedata in real-time dankzij een nieuwe processor. Bovendien werken beiden nu ook onder alle lichtomstandigheden, zowel binnen als buiten. Intels bijbehorende software RealSense SDK 2.0 is nu opensource en cross platform. 

Beide camera's hebben ieder een eigen toepassing. De D415 heeft een kleinere kijkhoek en rollende sluiter die zich beter leent om kleinere objecten in zijn omgeving te scannen en voor precieze metingen. De D435 heeft een groothoeklens en een sluiter die alle beelden in één keer tot zich neemt. Die camera leent zich beter voor het vastleggen van bewegingen in een ruimere omgeving. De camera's zijn allebei te pre-orderen voor rond de 145 dollar. Intel verscheept ook naar Nederland.

De nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief