Nieuwe Fitbit helpt je beter te slapen via hartslagmeting

Nieuwe Fitbit helpt je beter te slapen via hartslagmeting

06-03-2017 16:05 Laatste update: 26-04-2018 22:51

De Fitbit Alta HR meet constant je hartslag en beoordeelt daarmee hoe je slaapt.

Fitbit heeft een nieuwe wearable aangekondigd. Het bedrijf had al een Fitbit Alta op de markt, maar komt nu met de Alta HR. Die heeft als extra voordeel boven functies van de oude Alta dat er een hartslagmeter in zit die 24 uur meet. De accuduur bedraagt zeven dagen. De Alta HR is vanaf nu te bestellen vanaf 149,95 euro, daarbij zijn nog losse bandjes te koop.

Vanaf het voorjaar werkt de Alta HR met een nieuwe slaapmeter die Fitbit Sleep Stages noemt. Ook de Fitbit Blaze en Charge 2 zullen de functie ondersteunen. Sleep Stages gebruikt hartslagversnellings- en hartslagvariatiedata in combinatie met algoritmes om nauwkeurige slaapberekeningen te maken. Zo kun je in de app aflezen wanneer je licht of diep sliep en wanneer je in remslaap of in waakperiode was.

Op die manier krijg je meer inzicht in hoe je slaapt. Volgens Fitbit kun je daarmee ook bekijken waarom je een keer vermoeid wakker wordt, bijvoorbeeld omdat je te weinig in diepe slaap bent geweest. Een andere tool genaamd Sleep Insights biedt gepersonaliseerde begeleiding voor een betere nachtrust. Deze Sleep Insights worden beschikbaar voor alle Fitbits die slaap monitoren via de Fitbit-app.

Bekijk onze tests van sportgadgets in de rubriek Fitgirl.