'Nieuwe iPhone krijgt draadloos opladen'

'Nieuwe iPhone krijgt draadloos opladen'

15-06-2017 07:23 Laatste update: 26-04-2018 20:16

De nieuwe iPhone zou draadloos oplaadbaar worden. Ook zou het toestel beter tegen water kunnen.

Dat heeft Wistron, één van de toeleveranciers van Apple, verklaard tegenover het financiële dagblad Nikkei.

Na afloop van de jaarlijkse aandeelhouders vergadering van Wistron vertelde de topman van het bedrijf, Robert Hwang, aan verslaggevers dat het in elkaar zetten van nieuwe iPhones niet veel verschilde van het proces met eerdere iPhones. “Alleen nieuwe functionaliteiten zoals waterdichtheid en draadloos opladen vereisen wat andere testen.” De iPhone 7 is al spatwaterdicht, maar Apple geeft geen garantie op waterschade. 

De nieuwe iPhone zal vermoedelijk half september worden aangekondigd. Volgens geruchten zal Apple tegelijkertijd met de iPhone 8 ook de iPhone 7S aankondigen. Van dat toestel zullen twee versies verschijnen: een 4,7-inch-model en een uitvoering van 5,5 inch. Net als de iPhone 8 zullen ook deze modellen een glazen behuizing krijgen, zo meldde Digitimes vorige week. Die behuizing maakt het mogelijk om de toestellen draadloos op te laden.

Meerdere high-end Android-telefoons zijn al waterdicht en beschikken over ondersteuning voor draadloos opladen. Welke standaard voor draadloos opladen Apple zal ondersteunen, is nog niet uitgelekt.

Onlangs gaven we tips voor wat je moet doen als je telefoon nat is geworden:


Betere foto's maken met je iPhone 7? Volg deze tips van Apple