Nieuwe mobiele Nintendo-game: Fire Emblem Heroes

Nieuwe mobiele Nintendo-game: Fire Emblem Heroes

02-02-2017 19:22 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Na Pokémon GO en Super Mario Run is Fire Emblem Heroes de derde titel van Nintendo voor mobiele apparaten.

Na Pokémon Go en Super Mario Run heeft de Japanse gigant de smaak te pakken. Nintendo wil elk jaar drie van zijn game-series naar telefoons en tablets brengen. Ook al heeft 'slechts' 5 procent van de 78 miljoen Super Mario Run-spelers de iOS-game daadwerkelijk aangeschaft, Nintendo pakt door.

De eerste titel voor mobiele apparaten in 2017 is Fire Emblem Heroes; een strategy-RPG uit de bekende Fire Emblem-reeks over twee koninkrijken die met elkaar in onmin leven. Spelers nemen de rol aan van een summoner en bouwen hun legers op door Fire Emblem-helden uit de langlopende serie in te roepen. 


 
Geleerd van kritiek? 

De maps zijn relatief klein, en speciaal aangepast voor de schermen van telefoons. Tegelijkertijd lenen ze zich zo voor kortere potjes on-the-go. Dankzij simpele aanraak- en sleepbesturing kan een kind de was doen. De verhalende stand vormt het kloppende hart van het spel, maar je kunt ook andere modi spelen: waaronder strijden tegen andere spelers.

Via gratis updates wil Nintendo de game blijven uitbreiden en urgent houden. Na de kritiek op Super Mario Run (veel mensen vonden de game te duur), heeft Nintendo nu voor een ander verdienmodel gekozen. De game is verkrijgbaar als gratis download met opties voor aanvullende aankopen.