© Nintendo

Nieuwe Nintendo-console is voor thuis en onderweg

Screenshot Nintendo-video

Nieuwe Nintendo-console is voor thuis en onderweg

20-10-2016 15:58 Laatste update: 29-07-2017 23:00

Eindelijk is er meer bekend geworden over de nieuwe Nintendo-spelcomputer. Zo is deze zowel thuis áls onderweg te gebruiken.

Nintendo heeft in een video zijn nieuwe spelcomputer Nintendo Switch getoond, die in maart 2017 verschijnt. De spelcomputer wordt geleverd met een Wii U-achtige spelcomputer, waar een schermpje in is geklikt. Het apparaat is in zijn geheel aan te sluiten op een tv-scherm. Zo kun je 'ouderwets' thuis gamen.

Maar de Nintendo Switch is ook als een portable spelcomputer te gebruiken. De zogeheten Joy-Con-controllers aan beide kanten zijn los te koppelen en te combineren tot een losse controller. Ook kunnen twee spelers op een Switch spelen door ieder een helft van de controller te gebruiken. Voor gebruik in combinatie met een tv is er een traditionele controller met de naam Switch Pro. Het wordt mogelijk met meerdere mensen tegelijk dezelfde game te spelen op verschillende Switch-consoles in dezelfde ruimte. 

De games voor de Nintendo Switch komen niet beschikbaar op dvd's maar staan op speciale cartridges. In de video is te zien dat onder meer de games Mario Kart, Zelda: Breath of The Wild en The Elder Scrolls V: Skyrim voor de nieuwe spelcomputer verschijnen. Grote game-studio's als EA, Sega, Square Enix, Konami en Activision werken aan spellen voor de Switch. De nieuwe spelcomputer werd in geruchten nog de Nintendo NX genoemd. De prijs van de Nintendo Switch is nog niet bekend.

Bron: Bright. Tech-programma Bright TV zie je elke maandagavond op RTL Z.

Kijk voor meer tech-video's op het Bright YouTube-kanaal