Nieuwe Segway-scooter volgt je overal
Nieuws

Nieuwe Segway-scooter volgt je overal

dinsdag 06 maart 2018 17:11

Segway komt met een nieuwe robotscooter: de Loomo. Het voertuig met camera reageert op stemopdrachten en is op afstand te bedienen.

De Loomo is niet alleen geschikt om mensen mee te vervoeren, het apparaat kan zijn eigenaar ook volgen om bijvoorbeeld diens spullen te dragen. Het voertuig is voorzien van een cameraysteem en sensoren waarmee het apparaat zijn eigenaar kan herkennen en obstakels kan omzeilen.

Dankzij de camera waarmee het voertuig is uitgerust, kun je de Loomo elk moment vragen om een foto van je te maken. Ook kan de Loomo, die twee jaar geleden werd gepresenteerd op de CES, video's maken.

Telepresence

Met behulp van een smartphone-app is het mogelijk de Loomo op afstand aan te sturen. Zo kan de robot onder meer functioneren als telepresence-robot, zodat je bijvoorbeeld je robot kunt afvaardigen naar een vergadering.

Via Indiegogo is de Loomo sinds dinsdag te bestellen. Snelle beslissers betalen nu 1300 dollar voor het apparaat. Segway wil de eerste Loomo's vanaf mei te verschepen. De verwachting is dat de winkelprijs 1800 dollar zal bedragen.


Goedkoper model

Segway introduceerde in 2016 al een goedkopere robotscooter met eveneens app-bediening, de Ninebot MiniPro. Dat model bleek door hackers over te nemen. De Segway-scooters worden ook in Nederland verkocht, maar mogen officieel nog niet op de openbare weg rijden. We hebben de MiniPro gereviewd:

Volg Bright op YouTube voor meer techvideo's

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief