Nieuwe speakers Bang & Olufsen zijn muzikale kunst

Nieuwe speakers Bang & Olufsen zijn muzikale kunst

04-04-2017 12:35 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Bang & Olufsen komt met BeoSound Shape, speakers voor aan de muur met een wel heel fraai uiterlijk.

Het Deense Bang & Olufsen staat bekend om zijn bijzonder ogende speakers, maar de BeoSound Shape gaat nog een stapje verder. Het zijn speakers waarvan je niet zou zeggen dat het speakers zijn. Het systeem bestaat uit zeshoekige, draadloze elementen die je kan ophangen zoals je zelf wil, in de kleuren die je zelf mooi vindt. Een modulair systeem dus.

De Shape draait om de BeoSound Core, het hart van het systeem dat met zo’n beetje alle geluidsbronnen overweg kan, van optisch tot bluetooth, Chromecast en AirPlay. Verder is er een versterker-element en zijn er speaker-tegels, met een 5¼ inch woofer en een ¾ inch tweeter. Ook zijn er akoestische dempers, tegels die passief bijdragen aan het geluid.

Een speciaal algoritme zorgt ervoor dat het geluid vol klinkt waar je ook bent in de kamer, en maakt het geheel volgens Bang & Olufsen een letterlijke wall of sound. De zeshoek is bewust gekozen om gebruikers zoveel mogelijk vrijheid in vorm te geven. “De zeshoek is een van de favoriete vormen van de natuur, te zien in alles van sneeuwvlokken tot honingraten en is volkomen logisch in repetitieve en uitbreidende structuren”, zegt ontwerper Øivind Alexander Slaatto. “Elk ontwerp is zo uniek en er is een gevoel van natuurlijke schoonheid in die oneindige variaties.”

De elementen van de BeoSound Shape zijn verkrijgbaar in 10 kleuren, van zwart en donderblauw tot oudroze en mosgroen. Zoals we van Band & Olufsen zijn gewend zorgt de optelsom design + goed geluid niet voor een lage prijs. Het Shape-systeem begint dan ook bij 4000 euro, voor een basispakket met 8 panelen met vier speakers, een versterker, de Core en twee dempers. Het pakket is uitbreidbaar met maximaal 11 versterkers met elk 44 speakers op één Core. BeoSound Shape is vanaf augustus verkrijgbaar.

Eerste indruk UE Wonderboom: prima Bluetooth-speaker