Nieuwe Star Wars-drones schieten met lasers op elkaar

Nieuwe Star Wars-drones schieten met lasers op elkaar

18-07-2016 15:04 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Met deze drones in de vorm van Star Wars-ruimteschepen kun je binnenkort echte dogfights in de lucht houden.

De prijs voor de mooiste drones van 2016 gaat naar Propel. Dit bedrijf lanceert eind dit jaar de Star Wars Battle Quads. Ruimteschepen uit de bekende films, de Millennium Falcon, de T-65 X-Wing Star Fighter, TIE Advanced X1 en de 74-Z Speeder Bike, zijn in de line-up opgenomen. Propel toonde de apparaten tijdens de Star Wars Celebration afgelopen weekend in Londen.

De drones zijn niet erg groot, ze passen in de palm van je hand.  Aan de ontwerpen te zijn zijn ze gebaseerd op de oude films, niet op de nieuwste Star Wars-serie. Opvallend is dat de propellers aan de onderkant zitten. De drones worden niet de lucht ingezogen, maar van de grond afgeduwd. Volgens Propel was deze 'reverse propulsion' nodig om de designs van de schepen intact te houden. De drones kunnen behoorlijk hard; ze halen een topsnelheid van 40 kilometer per uur binnen drie seconden na opstijgen.

Het gaafst is misschien nog wel dat ze met lasers op elkaar kunnen schieten. Als een ander schip wordt geraakt, voelt de bestuurder zijn controller trillen. Na drie voltreffers zakt de drone langzaam naar de grond en is hij game-over. Zo kun je dus echte luchtgevechten houden. Verder zijn er speakers aan boord die bekende geluiden uit de film laten horen, zoals de Star Wars-theme. De drones zijn nu alvast te bestellen, maar zullen eind dit jaar pas worden geleverd. Prijzen zijn eveneens nog niet bekend. The Verge heeft vernomen dat exemplaren tussen de 300 en 400 dollar gaan kosten.