'Nieuwe Star Wars-game krijgt VR-missies voor PlayStation VR'

'Nieuwe Star Wars-game krijgt VR-missies voor PlayStation VR'

08-05-2017 09:39 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Een nieuwsbrief van PlayStation verklapt dat Star Wars Battlefront II ondersteuning krijgt voor PlayStation VR.

Ontwikkelaar EA heeft zelf nog niets bekendgemaakt over de mogelijke komst van virtual reality-missies in de nieuwe Star Wars Battlefront, maar de nieuwsbrief van PlayStation lijkt het te verklappen. Daarin staat dat het spel PlayStation VR ondersteunt. Dat schrijft een gebruiker op het populaire gamingforum NeoGAF.

Wat er in VR speelbaar is in de game, is niet bekend. Waarschijnlijk is niet het volledige spel in virtual reality te spelen, maar gaat het om één of enkele missies. De vorige Battlefront voor PlayStation 4 kreeg ook een speelbare missie, waarin je plaatsnam in een X-Wing om een gigantische Star Destroyer neer te halen.

Onbekend is ook of het VR-gedeelte beschikbaar komt voor de pc-versie van de game, zodat eigenaren van een HTC Vive of Oculus Rift ermee aan de slag kunnen. Star Wars Battlefront II werd in april aangekondigd met een trailer, die je hieronder kunt bekijken. Daarin zijn onder meer ruimtegevechten te zien die zich goed voor VR zouden lenen. In het volgende deel is voor het eerst ook een singleplayer-campagne aanwezig. Op de gamebeurs E3 doet ontwikkelaar EA waarschijnlijk meer uit de doeken, mogelijk ook over de VR-ondersteuning.