© 9to5Mac

Nieuwe techniek van Adobe kleurt zwart-wit-foto's razendsnel in

Nieuwe techniek van Adobe kleurt zwart-wit-foto's razendsnel in

20-10-2017 10:02 Laatste update: 26-04-2018 16:39

Nieuwe software van Adobe interpreteert een zwart-witte schets of foto en kan die vervolgens voorzien van realistische kleuren.

Adobe kondigde de technologie aan op zijn MAX-conferentie. Project Scribbler gebruikt een neuraal netwerk om afbeeldingen te bekijken die bestaan uit zwart, wit en grijstinten. De techniek herkent gezichten en objecten en kan daaraan de meest logische kleuren koppelen. Ook schaduwen en textuur worden geïnterpreteerd en ingekleurd.

Tijdens een presentatie van de software werden meerdere afbeeldingen van kleur voorzien, schrijft 9to5Mac. Het inkleuren zou heel snel gebeuren, met resultaat binnen een paar seconden. Een mens doet daar met de hand een stuk langer over. Onbekend is wat het beste resultaat oplevert. De Adobe-software is zelflerend en kan dus steeds beter worden.

Project Scribbler is op dit moment niet te vinden in de programma's van Adobe. Het is slechts een demonstratie van Adobe's Sensei-platform, dat neurale netwerken traint. Of de techniek ooit te vinden zal zijn in bijvoorbeeld Photoshop, is nog niet bekend.

Lees ook: Grote Adobe-update brengt meer AI naar Creative Cloud