Nieuwe telefoon van Alcatel heeft vier camera's

Nieuwe telefoon van Alcatel heeft vier camera's

05-04-2017 06:54 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Telefoons hebben wel vaker dubbele camera's. Meestal zitten ze aan de achterkant, soms van voren. De Alcatel Flash heeft er twee aan beide kanten.

Alcatel heeft zijn nieuwe Flash-toestel op zijn website aangekondigd. Het meest opvallend zijn de vier camera's die de telefoon rijk is. Aan de achterkant gaat het om twee camera's met 13-megapixel sensoren die onder elkaar geplaatst zijn. Eén van de lenzen is in kleur (met dezelfde sensor als in de LG G6), de ander in zwart-wit. De Flash ondersteunt video-opnames in 4K, maar het is niet duidelijk of beide cameralenzen daarvoor ingezet kunnen worden. 

Aan de voorkant heeft het toestel een 8-megapixel en een 5-megapixel camera om selfies te verbeteren. De twee camera's zorgen dat gebruikers de scherptediepte op de foto naderhand nog kunnen verstellen. Aan de voor- en achterkant zijn flitsers aanwezig.

Nog niet de nieuwe Android-versie

De Alcatel Flash is verder voorzien van een 5,5-inch 1080p-scherm, 3GB werkgeheugen en een Helio X20-processor. Iets minder fraai is dat het toestel niet op de nieuwste versie van Android draait, maar het met Marshmallow moet doen. Er is een 3100mAh accu aanwezig, evenals een usb-c-aansluiting, een vingerafdrukscanner onder de camera's aan de achterzijde en ondersteuning voor wifi, Bluetooth 4.1 en 4G.

Het is nog onduidelijk of de Alcatel Flash in Nederland verschijnt en zo ja, wanneer. Ook prijzen zijn nog onbekend.